A plecat dintre noi actrița Paula Sorescu-Lucian, partenera de viață a maestrului Ion Lucian

18 Mar 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
A plecat dintre noi actrița Paula Sorescu-Lucian, partenera de viață a maestrului Ion Lucian

Teatrul Excelsior, precum și lumea teatrală, este azi mai săracă o dată cu dispariţia fulgerătoare a celei care a fost actrița PAULA SORESCU-LUCIAN, societar de onoare și membru fondator al Teatrului Excelsior alături de soțul ei, maestrul Ion Lucian, cea care a interpretat zeci de roluri pe scena teatrului pentru copii, dar și alte zeci în teatrul și filmul românesc.

 

Paula Sorescu-Lucian s-a născut la 22 iunie 1947, la București. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică în anul 1969, la clasa profesorilor G.D. Loghin, Dem. Rădulescu și Adriana Piteșteanu. A fost repartizată la Teatrul "Barbu Delavrancea", devenit ulterior "Ion Vasilescu". În 1972 a fost angajată la Teatrul "Ion Creangă", iar din 1990 la Teatrul Excelsior, facând parte din grupul celor șase actori entuziaști care l-au înființat. S-a stins din viață în seara zilei de 16 martie, în aceeași lună martie în care a trecut în eternitate și soțul său, Ion Lucian, acum 4 ani.

 

S-a dedicat cu pasiune scenei și, mai ales, teatrului pentru copii, printre ultimele roluri pe care le-a jucat fiind: Sfânta Vineri din “Zâna Zorilor”, Vrăjitoarea Barbara din “Mica sirenă”, Mama Akka din “Nemaipomenitele aventuri ale lui Nils”, Bufniţa în ”Măria-Sa…Măgarul!”, Cucoana în ”Snoave cu măşti” și Almira Gulci şi Hidrlzka în ”Vrăjitorul din Oz”.

 

În numeroasele turnee în străinătate la care a participat în întreaga carieră, a dus faima teatrului românesc peste hotare prin spectacolele de excepție prezentate, în special ”Snoave cu măşti”, textul și regia Ion Lucian, în turneul din Japonia din 1986 și ”Nu treziţi un copil care visează”, după Eugen Ionesco, prima producție a Teatrului Excelsior, care a fost prezentat în Franța, Belgia, Canada și SUA, la începutul anilor ’90.

 

Corpul neînsuflețit a fost depus vineri, 18 martie, începând cu ora 12.00, în foaierul Teatrului EXCELSIOR, unde toți cei care vor dori, îi vor putea aduce un ultim omagiu.

 

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 19 martie, la Cimitirul Bellu Ortodox.

 

Dumnezeu s-o odihnească în pace!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră