A murit Omar Sharif, starul din Doctor Jivago. A fost unul dintre cei mai mari jucatori de bridge din istorie

10 Iul 2015
A murit Omar Sharif, starul din Doctor Jivago.  A fost unul dintre cei mai mari jucatori de bridge din istorie
Astazi a murit la Cairo celebrul actor egiptean Omar Sharif.  Avea 83 de ani iar in ultimii ani suferea de Alzheimer.

S-a nascut in 1932, in orasul Alexandria din Egipt. Tatal sau era negustor de lemn pretios. Numele sau era Michael Demitri Shalhoub, Omar Sharif este un pseudonim. Provenind dintr-o familie inastarita, el  a invatat la Colegiul Englezesc Victoria din Alexandria. Lucreaza un timp la firma tatalului, dupa care pleaca la Londra unde urmeaza Royal academy of Dramatic Art.

La 21 de ani debuteaza in filmul Cerul infernului, un film remarcat la Cannes. Devine insa o vedeta internationala odata cu rolul Printului Ali din Lawrence al Arabiei, unde ii da replica lui Peter O'Toole. Este curtat de studiourile americane unde obtine un mare succes cu Doctor Jivago alaturi de Julie Christie.

Are succes mare de public si cu Funny Girl si Funny Lady, unde joaca alaturi de Barbra Streissand. Interesant este ca devine si o vedeta a lumii arabe prin cele 26 de filme turnate in Egipt.

De fapt, marea lui iubire este o populara actita egipteana, Fatah Hammama, cu care de altfel se casatoreste. De dragul ei, Omar trece de la catolicism la religia musulmana.

Cum statutul lui de vedeta internationala il purta prin toate colturile lumii, cei doi se despart in 1968. Omar va spune dupa aceea ca Fatah a fost singura lui iubire. De altfel, el nu se va mai casatori niciodata.

Cariera lui e plina de succese. A jucat alaturi de mari actori ai epocii: Antohny Quinn, Belmondo, Catherine Deneuve. Mai trebuie notat ca el a interpretat si rolul lui Che Guevara intr-un film biografic.


Omar Sharif avea o vorba: ”Actoria e prefesiunea mea, bridge-ul e pasiunea mea”

Intr-adevar e cunoscut ca unul dintre cei mai mari jucatorin de bridge din istorie. Avea si o rubrica de profil tinuta in Le Figaro. In urma unui turneu tinut in mai multe orase de-a lungul unui an a castigat 25 de masini - fiecare concurs era recompensat cu o limuzina de lux.

Dar ii placeau si jocurile de noroc. Era un impatimit al cazinourilor si a pierdut multi bani la poker si ruleta. Paria bani si la cursele de cai. In 2003 a fost condamnat la o luna de inchisoare cu suspendare deoarece a lovit un politist intr-un cazinou din Paris. In 2006 a decis sa abandoneze acest stil de viata. Dar a continuat sa joace in filme considerand ca acesta este rolul lui in lume: sa fie actor. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră