A incetat din viata" Malizia". Antonelli a filmat si in Romania cu Belmondo

22 Iun 2015
A incetat din viata
A incetat din viata Laura Antonelli, actrita italiana considerata un sex-simbol al cinematografiei italiene. De notat ca s-a bucurat de o mare popularitate in Romania prin “Inocentul”, un film regizat de Luchino Visconti si in care l-a avut partener pe Giancarlo Gianini( dupa revolutie, romanii i-au apreciat talentul si in Malizia).

Fuge in Italia.S-a nascut in 1941 la Pola, in fosta Iugoslavie( acum Croatia) dar a fugit cu parintii in Italia, dupa venirea la putere a comunistilor( e vorba de faimosul exod a 300.000 de persoane de la Istria).Ulterior, criticii de film italeni vor spune ca acest exod le-a adus italienilor cele patru frumoase din Dalmatia:Laura Antonelli, Alida Valli.Sylva Koscina si Eufemia Benussi.Locuieste la Napoli cu parintii, devine profesoara de sport, un fotograf o remarca(filma niste reclame la Coca Cola) si se muta la Roma tentata de lumea filmului. Isi incepe cariera in 1965 cu un film despre adolescenti si devine repede o preferata a publicului italian.

 Globul de Aur.In 1971 vine in Romania si filmeaza alaturi de Jean Paul Belmondo si Marlene Jobert in “Mirii anului doi”, un film regizat de Jean Paul Rapenneau. In 1973 joaca in Malizia , o comedie erotica realizata de Salvatore Samperi, film care o consacra ca un sex simbol al acelor ani( a si luat Globul de Aur pentru interpretare).De-a lungul carierei a fost distribuita de mari regizori ca Claude Chabrol, Luigi Comencini, Ettore Scola , Dino Risi, Mauro Bolognini si a jucat alaturi de Enrico Maria Salerno sau Alberto Sordi.

Viata de diva.Spre sfarsitul carierei s-a retras in locuinta ei din Ladispoli, o mica localitate de langa Roma.In 1991 este acuzata de detinere de cocaina, procesul dureaza 9 ani si ,in final, este declarata nevinovata. Tot in aceiasi perioada o operatie estetica nereusita o arunca intr-o depresie din care nu si-a mai revenit.Interesant este ca , in ciuda frumusetii ei, a avut numeroase deceptii sentimentale. Fratele ei, actor, a emigrat in Canada-este asteptat sa revina pentru inmormantare-iar Antonelli si-a petrecut ultimii refugiata in credinta. Era ingrijita de o menajera, cea , care, azi-dimineata, a gasit-o cazuta in bucatarie:facuse atac de cord.
O viata de diva:frumusete, bani, adulatie si apoi singuratate.

Dar ramane in istoria filmului italian-si nu e putin lucru. (G.Voicu)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră