Schimbare majoră de la Google. Ce se întâmplă cu rezultatul căutărilor online

16 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Schimbare majoră de la Google. Ce se întâmplă cu rezultatul căutărilor online


Aceasta este concluzia care se poate trage după ce Google a făcut anunţul-surpriză. Peste câteva luni, va indexa separat paginile accesate de pe mobil şi pe cele vizualizate de pe desktop. Astfel, utilizatorii vor vedea rezultate diferite pentru aceeaşi căutare online în Google, în funcţie de gadgetul pe care îl folosesc, scrie blogdumoderateur.com. Şi asta pentru că din ce în ce mai mulţi utilizatori de Internet preferă să folosească varianta mobile, în detrimentul celei desktop.

Mai mult decât atât, indexul pentru mobil va fi mai atent actualizat decât cel pentru desktop, astfel încât utilizatorii care folosesc mobilul pentru a căuta informaţii online vor găsi rezultate mai bune.

Totodată, Google și Societatea Interamericană a Presei (SIP) au anunțat joi că se aliază pentru a proteja mediile online ale organizațiilor de presă de atacuri cibernetice, atacuri care sunt din ce în ce mai frecvente, scrie agerpres.ro.

Această alianță, denumită "Project Shield" pentru America de Sud este un serviciu gratuit care folosește infrastructura Google pentru "a proteja site-urile de informații și libertatea de expresie de atacurile cibernetice prin blocarea serviciului (DoS — Denial of Service)", conform unui anunț făcut de SIP, a cărui Adunare Generală s-a reunit la Ciudad de Mexico.

Serviciul, aparținând companiei Jigsaw (fostul Google Ideas — o companie de dezvoltare și implementare de noi idei în domeniul IT înființată de Google), a fost conceput pentru jurnaliștii independenți și organizațiile media, dar și pentru organizațiile pentru apărarea Drepturilor Omului și pentru grupurile de observatori electorali, actori care sunt ținta frecventă a atacurilor de tip DoS.

Alte stiri din Stiinta

Ultima oră