Ce a descoperit un fizician de la NASA în câmpul magnetic al Terrei (VIDEO)

16 Mai 2015
Ce a descoperit un fizician de la NASA în câmpul magnetic al Terrei (VIDEO)
Portalurile, aceste breșe prin timp și spațiu, reprezintă unul dintre subiectele favorite ale ştiințifico-fantasticului. Se pare însă că porțile spre necunoscut nu sunt chiar de domeniul SF-ului, un cercetător NASA descoperind o modalitate prin care aceste portaluri pot fi găsite.
 
Fizicianul Jack Scudder de la Universitatea din Iowa a găsit „portaluri spațiale ascunse în câmpul magnetic al Pământului, care se închid și se deschid de zeci de ori în fiecare zi”. 
 
„Le denumim puncte X sau regiuni de difuzie a electronilor. Sunt locuri unde câmpul magnetic al Pământului se conectează cu cel al Soarelui, creând un culoar neîntrerupt între atmosferele celor două corpuri celeste aflate la o distanță de 150 de milioane de kilometri unul de celălalt. Portalurile magnetice sunt invizibile, instabile şi indefinite. Se deschid şi se închid fără avertizare şi nu avem după ce să ne ghidăm”, a spus cercetătorul NASA, potrivit guardianlv.com. 
 
Potrivit fizicianului, portalurile sunt amplasate la câteva zeci de mii de kilometri depărtare de planeta noastră, acolo unde câmpul geomagnetic se intersectează cu vânturile solare. (V.M.)
 



Alte stiri din Stiinta

Ultima oră