Strategia Benitez. Benzema, pe tusa, Ronaldo, doar varf

03 Aug 2015
Strategia Benitez. Benzema, pe tusa, Ronaldo, doar varf
Real incearca sa-si regaseasca un stil de joc care sa-i dea mai multa eficienta. Daca Ancelotti juca un 4-3-3 ce a adus forte multe goluri-Ronaldo a inscris 48 de goluri in campionatul trecut-,
Rafa Benitez vrea sa foloseasca un 4-2 -3 -1 in care varful impins sa fie Ronaldo.

Pe aripi el vrea sa-i foloseasca pe Bale si Rodriguez iar la mijloc rolul determinant ar trebui sa revina lui Isco. Merge aceasta schema de joc?

Incercarile din meciurile de pregatire par sa fie incurajatoare dar nu trebuie uitat ca o disputa cu 10-15 inlocuiri nu pot da o idee clara despre forta de joc. Pe de alta parte, in aceasta schema tactica Benzema nu-si are locul asa ca iti pui problema daca iti permiti luxul de  tine un asemenea jucator pe tusa.

Nici Ronaldo nu e prea fericit cu o asemenea postura pentru ca nu se vede jucand doar in careul advers fara a participa la constructie. Nemultumirea mai provine si din faptul ca principalul pasator pentru Ronaldo in sezonul trecut a fost Benzema.


Benitez incearca sa inoveze, vrea sa readuca Realului cele doua mari trofee care conteaza-campionatul Spaniei si UCL-dar a crea o stare de nemultumire si neincredere din partea lui Ronaldo, principala vedeta a echipei, nu pare o strategie prea reusita.

Dar aceata pozitionare a lui Benitez incurajeaza zvonurile care-l dau plecat pe Benzema, probabil in Anglia unde-l doresc mai multe echipe. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră