Tricuri spectaculoase si adrenalina, totul la Miercurea Ciuc

05 Aug 2015
Tricuri spectaculoase si adrenalina, totul la Miercurea Ciuc
Cel mai mare show de dirt jumping din Romania s-a desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute la Miercurea Ciuc. Ridemore Park a gazduit Dirt on Fire, eveniment condimentat cu sarituri inalte, trickuri spectaculoase, multa adrenalina si schimbari de perspectiva. Pe lângă un setup incredibil și rideri veniți din toate colțurile lumii, Dirt on Fire a devenit parte din circuitul internațional oficial al competițiilor de Freeride Mountain Bike, FMB World Tour.

Ungurul Tisza Gergo, un rider în vârstă de numai 17 ani, a impresionat juriul și publicul cu evoluția sa spectaculoasă, câștigând cea de-a cincea ediție Dirt on Fire la categoria MTB. Locurile doi și trei le-au revenit lui Tomas Zejda (Cehia), câștigătorul de anul trecut, și de Nicolas Terrier, din Franța.

Performanța a fost la superlativ și la categoria BMX, care anul acesta a fost câștigată de polonezul Dawid Godziek, urmat de Szabo Konrad și Jozsa Danny, ambii din Ungaria. La finalul competiției, riderii s-au mai adunat o dată pentru un ultim shot de adrenalină și au evoluat pentru proba “Best trick”. Juriul i-a desemnat fruntași pe Dan Miller (Cehia), la categoria MTB, și Dawid Godziek, la categoria BMX. Demian Barnabas și Szekely Nandor au fost desemnați cei mai buni rideri români din acest an la categoriile BMX, respectiv MTB.

“Ca sport în sine nu este greu, pentru că dacă te antrenezi ani de zile îți vine din instinct totul, sunt niște reflexe de mișcare care te ajută să nu-ți fie frică. Să zbori cu bicicleta este cel mai tare sentiment din lume. Sunt foarte, foarte bucuros că am reușit să organizăm această competiție, pentru că România are nevoie de astfel de evenimente ca să evolueze un pic acest sport pus la colț. E nevoie de multă muncă și perseverență și trebuie să ai un vis care să te conducă în direcția în care am ajuns și noi”, a declarat Demian Barnabas după încheierea Dirt on Fire. 

Alte stiri din Sport

Ultima oră