Este oficial: Tinerii de astăzi fac mai puțin sex decât cei născuți în anii 60-70

09 Aug 2016 | scris de Istvan Deak
Este oficial: Tinerii de astăzi fac mai puțin sex decât cei născuți în anii 60-70

Asta arată un studiu realizat în SUA. Chiar dacă folosesc de la vârste fragede portaluri de dating, găsirea unui partener potrivit a devenit o problemă tot mai mare. „Tinerii de astăzi sunt mult mai puțin activi în viața sexuală decât cei născuți în anii 60 și 70“, notează autorii studiului, citat de Focus.

O echipă de cercetătorii de la San Diego State University, Florida Atlantic University și Widener University a ajuns la concluzia că tinerii născuți în anii 80 și 90 sunt mult mai puțin activi decât părinții lor.

26.000 de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani au fost întervievați despre numărul de parteneri sexuali. Foarte mulți dintre ei au indicat faptul că încă nu și-au început viața sexuală, ceea ce contrazice stereotipiile despre actuala generație, că ar schimba partenerii pe bandă rulantă.

„Studiul a arătat că actuala generație de liceeni își păstrează virginitatea până la vârsta de 20 de ani sau chiar mai târziu. Este o schimbare de percepție a valorilor. Actualele generații sunt mult mai preocupate de siguranță și sunt mult mai conștiente de riscurile existente.

„Pentru sănătatea emoțională și sexuală este bine ca adolescenții să aștepte până în momentul în care sunt cu adevărat pregătiți să își înceapă viața sexuală. Dacă însă renunță complet la sex, atunci ar putea rata avantajele unei relații mature“, consideră experții.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră