Federația Solidaritatea Sanitară: Nepăsarea guvernanților poate duce la conflict colectiv de muncă în sănătate

05 Aug 2016 | scris de Magda Marincovici
Federația Solidaritatea Sanitară: Nepăsarea guvernanților poate duce la conflict colectiv de muncă în sănătate


Potrivit unui comunicat emis, vineri, Federației Solidaritatea Solidaritatea Sanitară atenționează public Guvernul și politicienii asupra riscurilor pe care le aduce cu sine indiferența față de medicii care-și solicită drepturile - refuzând semnarea CIM-urilor pentru gărzile suplimentre ca formă de protest. Acești oameni au ales să lucreze în România, pentru cetățenii români, în condițiile în care Occidentul îi așteaptă cu brațele deschise. Absența dialogului înseamnă lipsă de resoect, fiind echivalentă cu îndemnul oficial la a migra, lansat în urmă cu câțiva ani de un fost președinte.

Federația Solidaritatea Sanitară consideră că atitudinea guvernanților este una de nepăsare față de soarta medicior și că nemulțumirile se accentuează, devenind treptat furie.

Având în vedere faptul că starea de nemulțumire față de nedreptățile pe care le suferă se accentuează și în rândul altor categorii de personal, înmulțindu-se presiunile salaraților pentru a acționa în vederea rezolvării urgente a tuturor solicitărilor legale, Federația Solidaritatea Sanitară a demarat evaluarea situației din perspectiva extinderii protestului la toate categoriile de personal, luând în considerare inclusiv declanșarea unui conflict colectiv de muncă.

Vezi aici comunicatul integral al Federației Solidaritatea Sanitară: A trata puținii medici rămași în țară cu indiferență înseamnă a risca să-i pierdem.

Alte stiri din Sanatate

Ultima oră