Pe Zgonea nu-l scapă de revocare nici ambasadorul SUA

16 Mai 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Pe Zgonea nu-l scapă de revocare nici ambasadorul SUA

"Nu ştiu să fie vreun membru al Ambasadei SUA membru al PSD. În PSD deciziile le luăm doar în interior şi în Camera Deputaţilor numai în plen. Nu știu să fi fost un semnal de susținere, dar nu are importanță. Ceea ce am hotărât noi nu se mai schimbă", a precizat liderul PSD", a declarat luni, Liviu Dragnea, întrebat dacă vizita ambasadorului SUA, Hans Klemm, la Camera Deputaţilor, poate fi interpretată ca un semnal de susținere pentru Valeriu Zgonea.

Dragnea a susținut că "următorul pas va fi revocarea" lui Zgonea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. "Așteptăm să se modifice regulamentul, după care introducem cererea de revocare și, atunci, toate măștile lui să plece. Comisia de regulament va propune plenului modificări la regulament și, după ce se aprobă, urmează pasul doi: revocarea. Este foarte simplu — să se pună în acord Regulamentul Camerei Deputaților cu decizia Curții Constituționale. Nu e nimic complicat. De ce nu au făcut lucrul ăsta, probabil că ăsta era motivul ca să fie acoperit sau protejat," a susținut liderul PSD, conform agerpres.ro.

Dragnea a mai spus că e puţin probabil ca până la alegerile locale PSD să susțină un alt președinte al Camerei Deputaților. "E puțin probabil, dintr-un motiv pur și simplu administrativ — majoritatea deputaților sunt foarte implicați în campania electorală pentru locale și nu suntem foarte siguri că pot fi prezenți toți în plen atunci când va fi acest vot", a explicat liderul PSD.

"În regulament se spune că cel care este președintele Camerei i se poate solicita revocarea de către grupul din care face parte, iar decizia Curții spune, în mod firesc, de către grupul care l-a propus, pentru că, fiind o funcție administrativă, n-a fost prin concurs, ci printr-un vot politic. Regulamentul se poate rezolva foarte repede, pentru că nu vreau ca PSD-ul să rămână sau să intre într-o capcană întinsă de unii sau de alții, să stăm în acest circ pe care îl generează cel care nu vrea să plece", declara, acum o săptămână, liderul PSD.

Alte stiri din Politic

Ultima oră