Basescu: consultarea societatii civile e neconstitutionala

05 Noi 2015
Basescu: consultarea societatii civile e neconstitutionala
Anuntul presedintelui Iohannis ca va consulta si societatea civila inaintea desemnarii unui nou premier este criticat de predecesorul sau,Traian Basescu, care considera demersul nu numai neconstitutional, ci si o tergiversare si fuga de raspundere.

"Implicarea societatii civile si a reprezentantilor strazii in consultarile privind noul premier este nu numai neconstitutionala, dar este si o fuga de asumare, o tergiversare paguboasa si un precedent greu de calificat. Pentru astfel de intilniri iti poti gasi timp cu alte ocazii, pentru ca asa nu vom sti daca noul PM este solutia data de presedinte, de partide, de strada sau de societatea civila. La formarea guvernului trebuie rigoare nemteasca si aplicat corect art.103 alin.1 din Constitutia Romaniei", scrie Basescu pe Facebook.

El sustine ca prelungirea crizei politice generata de intirzierea desemnarii unui nou premier este extrem de riscanta si pentru securitatea nationala, si pentru evolutiile economice ale tarii, mai ales ca  "avem vecin mare si agresiv la Rasarit care isi freaca miinile la perspectiva destabilizarii tarii dupa ce a reusit el insusi acest lucru cu vecinii nostri de la Nord (Ucraina) si de la Est (R.Moldova)"

In opinia lui Basescu, consultarea cu partidele trebuia sa inceapa imediat dupa demisia premierului, iar joi dimineata sa se stie deja numele premierului desemnat. "Pentru ce inca o seara cu zeci de mii de oameni pe strazi in cautarea certitudinii? Oamenii acestia vor de la presedintele lor o solutie buna si asumata de cel care constitutional are decizia in mina. Cui foloseste prelungirea incertitudinii asupra numelui viitorului premier?(...)De acord ca lucrurile trebuie facute pas cu pas, dar uneori pasii trebuie facuti foarte repede", mai spune Basescu.

Cititi mai multe stiri din Politica!

Alte stiri din Politic

Ultima oră