Mâine se dă startul Concursului Internaţional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”

18 Aug 2015
Mâine se dă startul Concursului Internaţional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”
Opera Națională București organizează în perioada 19 - 22 august cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, competiţie acreditată de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică și care are drept obiective descoperirea şi promovarea tinerelor talente din țară şi din străinătate, atragerea acestora către Opera Națională București şi promovarea imaginii instituţiei pe plan internaţional.

La această ediție participă peste 150 de concurenți din 49 de țări, iar premiile, în valoare totală de peste 15.000 de euro, vor fi acordate de un juriu alcătuit din Marc Adam (Franța), John Allison (Marea Britanie), Aviel Cahn (Belgia), Brenda Hurley (Elveția), Davit Kintsurashvili (Georgia), Hein Mulders (Germania), Gianni Tangucci (Italia), şi Mihai Cosma (România). La concursul ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, pe lângă premiile în bani, participanţii pot beneficia şi de oportunităţi de dezvoltare în carieră, premii speciale oferite de ambasadele de la Bucureşti ale unor ţări precum Italia, Germania şi Rusia, dar şi contracte cu instituţii de cultură din ţară şi străinătate.

Concursul Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra” se desfăşoară după cum urmează: etapa a I-a- miercuri, 19 august, ora 10.00; Semifinala:- joi, 20 august, ora 11.00, Finala- sâmbătă, 21 august, ora 19.00. La toate etapele concursului accesul publicului este gratuit. 

 

Alte stiri din Muzica

Ultima oră