Volodimir Zelensky cere interzicerea Rusiei din „toate porturile” și „aeroporturile din lume”

01 Mar 2022
Volodimir Zelensky cere interzicerea Rusiei din „toate porturile” și „aeroporturile din lume”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut marți interzicerea Rusiei din „toate porturile” și „aeroporturile din lume”, ca represalii pentru invadarea Ucrainei, spune Agenția France Presse citata de Le Soir.

„Intrarea unui astfel de stat trebuie închisă în toate porturile, toate canalele și toate aeroporturile din lume”, a spus Zelensky într-un video postat pe Facebook, îndemnând, de asemenea, comunitatea internațională să „ia în considerare închiderea totală a cerului pentru rachete, avioane și elicoptere rusești”.

Pierderi masive
Atât trupele ucrainene cât și cele rusești raportează pierderi masive în rândurile inamice.

Armata ucraineană de la Kiev raportează că peste 5.000 de soldați ruși au fost uciși și 191 de tancuri au fost distruse de la începutul războiului. Tot conform surselor ucrainene, 29 de elicoptere rusești și 29 de avioane rusești au fost distruse.

Trupele ruse au avansat cu 16 kilometri mai mult în Ucraina, în regiunea Lugansk, a spus, la rândul său, ministrul rus al Apărării. De la începutul „operațiunii speciale”, conform termenilor ruși pentru a descrie agresiunea din Ucraina, peste 1.000 de elemente militare au fost distruse, inclusiv peste 300 de tancuri.

Aceste date raportate de ambele părți ale frontului nu au fost verificate independent. În timp ce Rusia a recunoscut că au existat morți în rândurile sale în timpul luptelor din Ucraina, Moscova nu a cuantificat aceste pierderi.

 Sursa: Le Soir

Alte stiri din Externe

Ultima oră