VIDEO. Jurnalişti şi vizitatori, răniţi în urma erupţiei vulcanului Etna

17 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
VIDEO. Jurnalişti şi vizitatori, răniţi în urma erupţiei vulcanului Etna Galerie foto (2)

Vultanul Etna, din sudul Italiei, cunoaşte în aceste zile o activitate intensă. Vultanul a erupt din nou, pentru a treia oară în mai puţin de trei săptămâni, aruncând lavă până la 200 de metri înălţime, potrivit Institutului italian de Vulcanologie.

 

 

Joi, 10 persoane, printre care jurnalişti de la BBC, turişi şi oameni de ştiinţă, au fost nevoiţi să fugă sub o ploaie de lavă care i-a surprins în timpul vizitei. Imagini de haos la faţa locului, oameni speriaţi, unii dintre ei ţipând, au fost prezentate de echipa BBC. Unii dintre cei suprinşi de lavă au suferit răni, în special la faţă, necesitând intervenţia echipelor de salvare. 

Rebecca Morelle, jurnalistă specializată în ştiinţă, la BBC, se afla în zonă în momentul erupţiei. Pe contul său de Twitter, ea a povestit cât de frică i-a fost. Un vulcanolog a afirma că a fost incidentul cel mai periculos la care a asistat în 30 de ani de carieră.

 

 

Rebecca a postat pe Twitter o fotogafie a cameramanului care o însoţea. Este vorba despre o femeie, Rachel Price, care pozează împreună cu geaca sa găurită de lavă.

 

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră