Cine a fost omul cheie al Italiei în victoria cu Belgia

13 Iun 2016 | scris de Sorin Anghel
Cine a fost omul cheie al Italiei în victoria cu Belgia


Italia a câştigat cu 2-0 meciul jucat luni seară, în faţa Belgiei, la EURO 2016, la capătul unei partide nervoase, în care “dracii roşii” au avut mereu iniţiativa, însă n-au avut inspiraţie în faţa porţii. La Lyon, italienii şi-au construit drumul spre calificarea în faza următoare a competiţiei sacrificând spectacolul în favoarea eficienţei.


În Cizma, toată lumea este la picioarele lui Leonardo Bonucci, apărătorul care l-a lansat ideal pe Giaccherini la golul de 1-0 şi care a condus perfect apărarea italiană în faţa Belgiei. Fundaşul central este acum la Juventus Torino, însă toată presă vorbeşte despre un transfer al sau la Manchester City, acolo unde este dorit cu ardoare de Guardiola. Până atunci mai trebuie să aşteptăm. Deocamdată, italienii, alături de selecţionerul Antonio Conte, se bucură de victoria cu 2-0 în faţă belgienilor.


Italia a fost umilă şi a câştigat spectaculos. “Am ştiut că împotriva Belgiei trebuie să dăm totul. Este un început bun pentru noi, dar este doar începutul. Această victorie ne da încredere. Am fost umili, am jucat la sacrificiu şi ne-am aparat excelent. Am fost criticaţi înaintea EURO 2016, dar nu am ţinut cont de lucrul acesta şi am câştigat cu 2-0. Am muşcat din adversar la fiecare ocazie importantă pe care am avut-o”, a declarat Bonucci.


În celălalt meci din grupa E de la EURO 2016, Suedia şi Irlanda au încheiat la egalitate, scor 1-1. Rezultatul le menţine în cursa pentru calificare pe ambele combatante, însă următoarele jocuri, cu Italia şi cu Belgia, se anunţă infinit mai dificile. “Am meritat să înscriem în repriză a două şi să fim în avantaj. Suntem dezamăgiţi că am primit golul egalizator, dar performanţă jucătorilor mei a fost formidabilă. Am avut neşansa, pentru că am rezistat bine presiunii până la golul primit. Am jucat foarte bine şi l-am neutralizat pe Zlatan Ibrahimovic. Jucătorii mei au ştiut să-l ţină departe de poartă şi s-au descurcat bine cu el. Am făcut schimbări că să câştigăm meciul, i-am trimis în teren pe Robbie Keane şi Aiden McGeady, am făcut totul că să învingem. Acum urmează două meciuri dificile împotriva a două echipe de clasa. Dar jucătorii noştri au dorinţa şi au progresat în fotbalul internaţional'', a declarat Martin O’Neill, antrenorul Irlandei, după meci.


Omologul sau suedez, Erik Hamren, s-a arătat dezamăgit, însă poziţia să nu a fost pe placul starului Zlatan Ibrahimovici. “Prima repriză nu a fost bună pentru noi, dar în repriză secundă ne-am descurcat mai bine. Ne-am creat ocazii şi am încercat să menţinem posesia balonului. Mai sunt două jocuri şi trebuie să obţinem punctele de care avem nevoie pentru a merge mai departe. Nu am pierdut şi asta contează. Am făcut ce am putut, dar nu am avut pase utile'', a comentat Ibrahimovici dup ace selecţionerul sau a afirmat că are “un sentiment de decepţie, chiar dacă am reuşit să remontăm diferenţa de un gol. Jocul nostru din prima repriză a fost foarte slab. După golul irlandezilor am jucat mai bine, dar şi pentru faptul că ei au făcut pasul înapoi. Atacul nostru nu a funcţionat, am fost statici, nimeni nu se mişcă. Trebuie să jucăm 300% în meciurile cu Italia şi Belgia pentru a obţine calificarea mai departe''.

Alte stiri din Sport

Ultima oră