Vaticanul critică Charlie Hebdo

06 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Vaticanul critică Charlie Hebdo

În prima pagină a numărului apărut miercuri, ce comemorează prima aniversare a atacului ucigaş comis asupra redacţiei, apare un desen cu un Dumnezeu cu barbă, cu kalaşnikov şi haine pătate cu sânge, pe care este inscripţionat: După un an, asasinul continuă să alerge!

Cotidianul Vaticanului consideră că Charlie Hebdo încearcă să manipuleze credinţa. Într-un scurt comentariu publicat într-una din paginile cotidianului se spune că, în spatele unui baner înşelător al unei laicităţi intransigente, publicaţia franceză uită o dată în plus că liderii religioşi ai tuturor cultelor fac apel ca să fie respinsă violenţa comisă în numele religiei şi că a-l invoca pe Dumnezeu pentru a justifica ura este o adevărată blasfemie.

Alegerea făcută de Charlie Hebdo arată tristul paradox al unei lumi,care este din ce în ce mai preocupată să fie corectă politic, pe punctul de a deveni chiar ridicolă din această cauză, însă care nu vrea să recunoască sau să respecte credinţa în Dumnezeu a fiecărui creştin, oricare ar fi religia lui, mai scrie L'Osservatore Romano.

Alte stiri din Externe

Ultima oră