Un jurnalist american, director al serviciului de presă al Vaticanului

11 Iul 2016 | scris de Magda Marincovici
Un jurnalist american, director al serviciului de presă al Vaticanului

Greg Burke, membru al Opus Dei, influentă instituție conservatoare în cadrul  Bisericii catolice, a fost până de curând al doilea în ierarhia serviciului de presă al Vaticanului.

Jurnalistul american a fost corespondent la Roma al săptămânalului catolic National Catholic Reporter, al revistei Time înainte de deveni corespondent al canalului american Fox News.

Greg Burke a fost nominalizat în 2013 în postul de consilier al Secretariatului de Stat la Vatican, după care în decembrie 2015 a fost desemnat numărul 2 în serviciul de presă al Vaticanului.

Părintele Federico Lombardi, care va împlini 74 de ani luna viitoare, este un iezuit foarte respectat de jurnaliștii, care relatează despre actualitatea de la Vatican. El părăsește postul după ce a condus timp de zece ani serviciul de presă al Vaticanului.

Greg Burke, 56 de ani, este al doilea membru al Opus Dei care ocupă acest post după spaniolul Joaquin Navarro Valls, director de comunicare în timpul pontificatului lui Ioan Paul al II-lea.

Papa Francisc a numit-o pe jurnalista spaniolă Paloma Garcia Overo să ocupe postul destinat numărului 2 în ierarhia serviciului de presă al Vaticanului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră