Sondaj CNN: Trump își menține avantajul față de Biden, 49% fața de 43%

29 Apr 2024
Sondaj CNN: Trump își menține avantajul față de Biden, 49% fața de 43%

 Donald Trump continuă să dețină un avantaj față de președintele Joe Biden pe măsură ce campania – și procesul penal al fostului președinte – avansează, potrivit unui nou sondaj CNN realizat de SSRS.

Sprijinul lui Trump în sondajul în rândul alegătorilor înregistrați se menține constant la 49% într-o confruntare cu Biden, la fel ca și în ultimul sondaj național CNN privind cursa din ianuarie, în timp ce Biden este de 43%, nu diferit semnificativ de cel din ianuarie când era la 45%.

Privind în urmă, 55% dintre toți americanii spun acum că văd președinția lui Trump ca un succes, în timp ce 44% o consideră un eșec. Într-un sondaj din ianuarie 2021 realizat chiar înainte ca Trump să-și părăsească mandatul și la câteva zile după atacul din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA, 55% au considerat timpul său ca președinte un eșec.

Evaluând timpul în funcție a lui Biden până acum, 61% spun că președinția sa până acum a fost un eșec, în timp ce 39% spun că a fost un succes. Acest lucru este cu puțin mai prost decât cei 57% care au considerat primul an de administrație un eșec în ianuarie 2022, 41% considerând-o un succes.

Republicanii sunt acum mai uniți în jurul ideii că președinția lui Trump a fost un succes decât sunt democrații că a lui Biden a fost una. În ansamblu, 92% dintre republicani consideră că timpul petrecut în funcție a lui Trump este un succes, în timp ce doar 73% dintre democrați spun că cel al lui Biden a fost un succes până acum. Dintre independenți, 51% spun că președinția lui Trump a avut succes, în timp ce doar 37% o consideră pe cea a lui Biden un succes.

Sondajul constată si că alegătorii lui Biden și alegătorii lui Trump pur și simplu nu se înțeleg între ei. Dintre cei care nu îl susțin în prezent pe Biden, 66% spun că nu înțeleg de ce l-ar sprijini cineva, iar 63% dintre cei care nu îl susțin pe Trump spun că nu înțeleg de ce l-ar sprijini cineva.

Sondajul CNN a fost realizat de SSRS în perioada 18-23 aprilie pe un eșantion național aleatoriu de 1.212 adulți extrași dintr-un panel bazat pe probabilități, inclusiv 967 de alegători înregistrați.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră