Autoritățile germane neagă confiscarea mega-iahtului miliardarului rus Alisher Usmanov

03 Mar 2022
Autoritățile germane neagă confiscarea mega-iahtului miliardarului rus Alisher Usmanov

Informațiile despre confiscarea mega-iahtul oligarhului rus Alisher Usmanov, apropiat de Vladimir Putin, au fost raportate de revista americană Forbes. Dar joi seara sechestrul mega-yacht-ului a fost negat de autoritățile germane, dupa cum afirmă Agenția France Presse și aceeași revista Forbes.

Autoritățile germane au negat, joi, că au confiscat mega-iahtul miliardarului rus Alisher Usmanov, apropiat de Vladimir Putin vizat de sancțiuni occidentale, a cărui prezență în portul Hamburg este subiectul multor speculații. 

„Nu au fost confiscate iahturi”, a declarat pentru AFP Susanne Meinecke, purtătoarea de cuvânt a departamentului responsabil cu problemele economice din orașul din nordul Germaniei, scrie AFP citată de Le Figaro.

O a doua sursă politică, care nu a dorit să fie identificată, a infirmat acest sechestru. Iahtul de 156 de metri ar putea rămâne totuși imobilizat la Hamburg din cauza interdicției de a transfera mărfuri în Rusia fără autorizație specială. „Puteți presupune că de acum înainte nu vor mai ieși iahturi”, a spus Michael Westhagemann, ministrul economiei orașului-stat, marți.

Iahtul este înregistrat în Insulele Cayman și deținut printr-un holding, ceea ce face dificilă legarea directă de Usmanov în scopul sancțiunilor. În declarația sa, ministerul de la Hamburg a adăugat că restricțiile pot fi impuse unui iaht deținut de o persoană rusă sancționată doar „dacă situația proprietății este clarificată și toate aceste bunuri sunt, de asemenea, supuse sancțiunilor”. 

Ministerul a confirmat pentru Forbes că iahtul este încă în doc la șantierele navale din Hamburg ale Blohm+Voss, scrie Forbes in actualizarea articolului.

Surse: AFP cu Le Figaro, Forbes 

Alte stiri din Externe

Ultima oră