Ungaria, rugată să preia de la Austria cazul imigranților morți în camionul groazei

22 Oct 2015
Ungaria, rugată să preia de la Austria cazul imigranților morți în camionul groazei
Procurorii ungari au primit o solicitare din partea Austriei de a prelua cazul celor 71 de imigranți găsiți morți în ceea ce a fost numit ”camionul groazei”, care a fost părăsit pe o autostradă din Austria în luna august. Informația a fost difuzată de agenția Reuters și citează o declarație a cabinetului procurorului-șef.

Autoritățile austriece afirmaseră deja la începutul acestei luni că doresc să transfere acest dosar Ungariei, unde patru bulgari și un afgan se află în arest, fiind acuzați că ar fi organizat acest transport clandestin.

Descoperirea camionului frigorific pe marginea autostrăzii, cu 71 de cadavre în descompunere în interior, a provocat un adevărat șoc în Europa, provocând nenumărate discuții despre exploatarea refugiaților de către rețelele de traficanți, care le cer imigranților sume imense, în schimbul introducerii lor în Europa Occidentală.

Peste 3.000 de persoane s-au înecat în acest an încercând că ajungă în Europa pe mare, însă cazul din Austria a evidențiat pericolele cu care se confruntă imigranții și în drumul lor pe uscat în încercarea de a ajunge în Occident.

Autoritățile ungare au investigat până acum numai aspectul privind traficul de ființe umane din acest caz, însă ar putea fi adăugate și acuzațiile de crimă, dacă procurorii acceptă solicitarea Austriei. Procuratura ungară încă nu a spus dacă va accepta solicitarea.

”Acum traducem și analizăm notificarea și vom putea oferi informații suplimentare odată ce acest proces va fi încheiat”, a precizat Procuratura.
Ungaria s-a numărat timp de luni de zile, până la închiderea graniței de sud, printre țările de tranzit pentru imigranți, 400.000 dintre ei intrând în această țară în 2015.

Citiți mai multe despre criza refugiaților din Europa, dar și alte subiecte din lume, în rubrica Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră