Un star al muzicii germane va ajuta doi imigranți români să ajungă acasă

22 Oct 2015
Un star al muzicii germane va ajuta doi imigranți români să ajungă acasă
A fost știrea care a făcut înconjurul Germaniei miercuri. De la Stern, Focus și Rhenische Post până la Mitteldeutsche Zeitung, dpa și n-tv, toate publicațiile online relatau despre intenția umanitară a idolului actualei generații din muzica germană.  

Solistul trupei Revorverheld, Johannes Strate, a anunțat că va ajuta doi români fără adăpost de pe strada sa din Hamburg.

“Este o poveste clasică. Acum trei ani s-au urcat în autobuz în Constanța, România, și au ajuns la Hamburg. Nu și-au găsit un loc de muncă și trăiesc de atunci în fața blocului meu”, a povestit bărbatul de 35 de ani, pentru postul de radio Hit Radio FFH din landul Hessen.

De mai multe ori, cântărețul a intrat în vorbă cu ei, îngrijorat de starea celor doi. “Am aflat că cei doi vor doar să ajungă acasă, iar eu o să îi ajut să le îndeplinesc această dorință”.

Strate vrea să testeze pentru început dacă nu cumva există o șansă pentru cei doi de a rămâne în condiții mai bune în Germania.

Pentru asta a apelat la un centru pentru cetățeni UE fără adapost. “Poate pot ajuta și ei cumva. Biletele de autobuz spre România nu sunt o problemă”, a încheiat Johannes Strate. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră