Aveau asupra lor 148 de paşapoarte europene. Poliţia turcă i-a arestat pe aeroportul din Istanbul

27 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Aveau asupra lor 148 de paşapoarte europene. Poliţia turcă i-a arestat pe aeroportul din Istanbul

Poliţia turcă a pus mâna pe 148 de paşapoarte, majoritatea europene, şi mai ales franceze, transportate de doi bărbaţi suspectaţi că ar aparţine organizaţiei Statul Islamic (ISIS), relatează lexpress.fr, care citează agenţia de presă Dogan.
Alături de paşapoarte erau şi mini-camere video, 10 cartele SIM şi mai multe carduri de memorie. Erau ascunse în cinci „mini-cuptoare pentru pizza”, găsite în bagajele celor doi suspecţi.
Cei doi bărbaţi, Bahr O., de 54 de ani, cetăţean turc cu domiciliul în Belgia, şi Ahmad A., un sirian de 58 de ani, au fost arestaţi pe aeroportul internaţional Ataturk din Istanbul, când veneau dintr-o ţară europeană al cărei nume nu a fost precizat, scrie cotidianul Hurriyet.
Cei doi au fost interogaţi la cartierul general al poliţiei antiteroriste, potrivit Dogan.
Suspectul turc era deja cunoscut de serviciile de poliţie, potrivit Hurriyet. Documentele erau originale, potrivit agenţiei Dogan şi cotidianului Hurriyet, dar o sursă guvernamentală afirmă că este vorba despre paşapoarte false.
Ankara a întocmit o listă cu peste 33.000 de potenţiali jihadişti originari din 123 de ţări şi a mărit numărul expluzărilor, circa 2800, potrivit cifrelor comunicate de ministrul de Interne.

Alte stiri din Externe

Ultima oră