Trupele speciale americane, puse pe fugă de rebelii sirieni - video

17 Sep 2016 | scris de Cristi Semeghin
Trupele speciale americane, puse pe fugă de rebelii sirieni - video

Situația este extrem de complicată în Siria, unde mai multe tabere, chiar dacă par a fi aliate împotriva unui inamic comun - Statul Islamic - nu ezită să se războiască între ele.

Imaginile au fost filmate în orașul sirian al-Rai, situat la granița cu Turcia, recent eliberat de sirieni, cu ajutor militar din partea Turciei, de sub ocupația jihadiștilor Statului Islamic

În filmuleț, rebelii aparținând Free Syrian Army - formațiune care luptă împotriva regimului Saddat, susținută de americani - țipă și îi amenință pe militarii americani.

"Creștinii și americanii nu au ce căuta aici. Vor sa ocupe Siria. Americanii sunt porci și câini. Au jurat război Siriei și Islamului", le reproșează sirienii soldaților americani.

Analiștii de politică externă presupun că gesturile ostile ale rebelilor sirieni sunt urmare a faptului că rebelii FSA susțin că americanii i-ar sprijini și pe rebelii kurzi, cu care se confruntă în regiune.

În imaginile surprinse în Siria, soldații americani nu poartă uniforma tradițională, insa sunt echipați cu arme americane, iar căștile purtate sunt cele ale trupelor speciale ale armatei SUA.

Un purtator de cuvânt al armatei a declarat că a urmărit imaginile și că incidentul va fi investigat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră