Tragedie în Italia: Două trenuri de pasageri s-au ciocnit lângă Bari. Zeci de morți și răniți (VIDEO)

12 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
Tragedie în Italia: Două trenuri de pasageri s-au ciocnit lângă Bari. Zeci de morți și răniți (VIDEO)

UPDATE 13 iulie, ora 08:33 - Bilanțul coliziunii celor două trenuri, în sudul Italiei, a crescut la 27 de morți și 50 de răniți, anunță agenția de presă italiană ANSA.

Circumstanțele în care s-a produs accidentul nu sunt clare pentru moment, însă premierul Matteo Renzi a promis că se va face lumină în această tragedie.

UPDATE 15:51 - MAE verifică dacă sunt și români printre victimele accidentului feroviar din Italia. Potrivit unui comunicat al ministerului, Consulatul României la Catania este în permanentă legătură cu autoritățile competente și este pregătit să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale.

"Oficiul consular român a întreprins, în regim de urgență, multiple demersuri specifice pe lângă autoritățile locale competente, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la circumstanțele producerii accidentului, precum și de a stabili dacă printre victime se află și cetățeni români", precizează MAE.

UPDATE 15:05 - Autorităţile italiene au revizuit la 20 morţi şi zeci de răniţi bilanţul accidentului produs marţi în sudul Italiei, unde două trenuri s-au ciocnit, dar au avertizat că numărul victimelor ar putea creşte, relatează Sky News.

Accidentul a avut loc în jurul orei locale 11.30 (12.30 ora României), între localităţile Ruvo şi Corato, din apropiere de Bari, în câmp deschis.

Autorităţile italiene se aşteaptă ca numărul morţilor să fie mai mare, ţinând cont de gravitatea coliziunii.

.........................................

Zece oameni au murit și alte câteva zeci au fost răniți, după ce două trenuri de pasageri s-au ciocnit în sudul Italiei, relatează BBC News. Accidentul feroviar s-a produs pe o linie între oraşele de coastă Bari şi Barletta. 

Această linie unică de cale ferată, care trece pe la nord-vest de Bari, este folosită zilnic de peste 200 de trenuri. În prezent au loc lucrări pentru construcția unei noi linii pentru a reduce tocmai probabilitatea ciocnirii trenurilor.

La această oră, echipe de intervenţie încearcă să scoată pasageri din vagoanele avariate.

„Cred că sunt mulți morți”, a declarat comandantul de poliție Riccardo Zingaro, pentru Rai TV.

În urma impactului, mai multe vagoane au sărit de pe şine şi au fost distruse, iar bucăţi din ele au zburat la zeci de metri distanță.

Un martor a povestit pentru Il Mattino că "unele vagoane sunt complet distruse, iar echipele de salvare scot oameni de sub rămășițe".

Cauzele accidentului sunt în acest moment necunoscute, însă autoritățile au demarat o anchetă.

Alte stiri din Externe

Ultima oră