Franţa, lovită de o nouă tragedie: 13 persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit înttr-un bar

06 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Franţa, lovită de o nouă tragedie: 13 persoane şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit înttr-un bar

 

Potrivit site-ului publicației franceze, poliția a fost sesizată asupra unui incendiu declanșat la subsolul unui bar în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii fiind alertați la ora locală 0,50. Șase persoane rănite, dintre care una în stare de urgență absolută, au fost extrase și tratate pe loc, iar pompierii au scos totodată 13 persoane decedate: tineri cu vârste între 18 și 25 de ani a căror identitate la acest moment nu a fost stabilită.

Incendiul s-ar fi declanşat după ce lumânările tortului au fost aprinse la înălţime, flăcările răspândindu-se în tavan. O tragedie similară a avut loc pe 30 octombrie 2015 şi în Club #Colectiv din Capitală unde au murit pe loc 26 de persoane în timpul unui concert. Pompierilor sosiţi la faţa locului pentru intervenţie le-a luat 30 de minute să stingă focul.

Secretarul general al prefecturii Seine-Maritime, Yvan Cordier, sosit la bar, a susţinut că serviciile de urgenţă au "intervenit foarte repede". Yvon Robert, primarul din Rouen, a descris focul ca fiind "cea mai mare catastrofă", scrie mediafax.ro.  Poliția din Rouen a condus la audieri 11 martori ai dramei, mai notează site-ul paris-normandie.fr.

Ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve, citat de AFP, a confirmat că incendiul din noaptea de vineri spre sâmbătă din barul din Rouen, în vestul Franței, s-a soldat cu cel puțin 13 morți și șase răniți. 0132O anchetă judiciară este în curs pentru a determina cauzele incendiului", a indicat ministrul într-un comunicat, potrivit agerpres.ro. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră