Tragedia din viața celui mai frumos și dorit bărbat din istorie: a iubit-o până și-a dat ultima suflare

05 Feb 2020
Tragedia din viața celui mai frumos și dorit bărbat din istorie: a iubit-o până și-a dat ultima suflare

În 1939 a primit rolul Rhett Butler din "Pe aripile vântului", care l-a făcut celebru şi în urma căruia a fost supranumit "Regele Hollywood-ului". După ce a primit rolul principal în ''The Call of the Wild'' (1935), în care a jucat alături de Loretta Young, a început o legătură discretă cu această actriţă, cei doi având o fiică nelegitimă (Judy Lewis, care a devenit şi ea actriţă). Loretta Young a continuat să păstreze acest secret de publicul larg, dezvăluindu-l, însă, în biografia sa autorizată, ''Forever Young'', publicată postum, în 2000, potrivit biography.com.

Clark Gable a divorţat de Maria Langham cu care se căsătorise în 1930, iar în martie 1939 a dus-o la altar pe Carole Lombard, marea iubire a vieţii sale. Însă, în timp ce filma împreună cu Lana Turner la producţia ''Somewhere I'll Find You'', soţia sa moare într-un accident aviatic, în luna ianuarie a anului 1942. Zdrobit de durere, Clark Gable se înrolează voluntar în armată, plecând pe front în Europa.

Cei doi s-au întâlnit în 1932, când au jucat împreună în No Man of Her Own, iar Lombard era o vedetă emergentă. Fluturașii din stomac nu a zburat atunci,  amândoi erau căsătoriți, dar când s-au reunit la un bal de la Hollywood în 1936 și amândoi erau liberi, ceva s-a schimbat. Se pare că au petrecut toată noaptea flirtând și chiar s-au dus acasă împreună, marcând începutul unei aventuri de dragoste la Hollywood. Gable a fost încântat, spunând odată despre Lombard: „Poți să ai încredere în acea femeie în viața ta, speranțele sau slăbiciunile tale, iar ea nici nu ar ști cum să se gândească să te dezamăgească”.

Au fugit în 1939 și au început viața de căsătorie, cumpărând o fermă din California pentru a crește animale între filmări și logodne de la Hollywood. Romantismul lor ar fi trebuit să fie perfect, dar în 1941 America s-a alăturat celui de-al Doilea Război Mondial, iar staruri de la Hollywood precum Gable și Lombard s-au alăturat efortului de război. Și în ianuarie 1942, Lombard a pornit într-o călătorie care avea să se încheie cu o tragedie pentru amândoi.

Ea a pornit într-un turneu War Bond în SUA și a strâns milioane pentru efort, cu planuri să se întoarcă acasă la Gable pe 15 ianuarie. Dar Lombard s-a îmbarcat pe zborul 3 TWA, un avion comercial, în speranța de a ajunge mai repede acasă la el, mișcare care i-a pecetluit soarta. Ceea ce a urmat a fost „Misterul Zborului 3” și, deși nu este clar ce anume a mers prost, aeronava a zburat direct în partea Muntelui Potosi din Las Vegas. Accidentul a ucis toți cei 22 de pasageri, inclusiv Lombard, iar vestea a ajuns rapid la Gable, care a fost devastat, conform nine.com.au.

S-a repezit la Las Vegas „sperând într-un miracol”, dar nu a găsit unul. În schimb, el și-a recuperat cadavrul soției după ce a urcat pe vârful de 2.300 de metri pentru a găsi epava, însă oficialitățile l-au oprit la fața locului. Găsiseră cadavrul lui Lombard printre multe altele chiar înainte. „Search and Rescue a găsit o clemă de păr pe care Gable i-a dat-o de Crăciun, cu câteva șuvițe din părul ei blond încă atașate”, a declarat Michelle Morgan, autoarea cărții Carole Lombard: Twentieth-Century Star, pentru Daily Express.

A fost înmormântată într-un cimitir de lângă casa ei și a lui Gable, în timp ce soțul ei văduv a căzut în disperare. Într-o singură lună a slăbit aproape 10 kilograme, dar a insistat să se întoarcă la cariera sa de actor chiar dacă se lupta cu durerea de inimă.w „Nu a mai fost niciodată la fel”, a scris actrița americană Esther Williams. — Fusese devastat de moartea lui Carole. Mai târziu, s-a alăturat Armatei Aeriene și „le-a spus prietenilor că nu-i pasă dacă trăiește sau moare”.

Deși Gable avea să supraviețuiască războiului și să-și continue cariera cinematografică, chiar recăsătorindu-se, impactul morții lui Lombard nu l-a părăsit niciodată pe vedetă.

A murit la vârsta de 59 de ani, pe 16 noiembrie 1960, din cauza unui atac de cord și a fost înmormântat în același cimitir din California ca și Lombard, înmormântat alături de ea la aproape 20 de ani de la moartea ei tragică. Moartea lor a fost despărțită de aproape două decenii, dar Gable „a iubit-o până în ziua în care a murit”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră