O grupare islamistă plănuia un CARNAGIU la Sarajevo, de sărbători

26 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
O grupare islamistă plănuia un CARNAGIU la Sarajevo, de sărbători

Unsprezece presupuși membri ai respectivei grupări islamiste, printre care și predicatori radicali, au fost arestați marți în mai multe locuri din Sarajevo în timpul unei operațiuni a poliției, potrivit AFP, citată de Agerpres. Un tribunal din Sarajevo a decis vineri arestarea pentru 30 de zile a opt din cei 11 suspecți.

Procurorul Dubravko Campara a declarat că gruparea intenționa să comită "un act terorist în timpul sărbătorilor de sfârșit de an" şi că "amenințau că vor comite un atac cu explozibili în care circa o sută de persoane urmau să fie ucise". 

La rândul lor, avocații suspecților au declarat că acuzațiile parchetului sunt "o simplă farsă" și că cei pe care îi reprezintă "nu au făcut altceva decât să-și practice religia".

Potrivit parchetului, suspecții se întâlneau într-un loc de rugăciune aflat la periferia orașului Sarajevo, instalat într-o casă pe care o închiriaseră. După arestarea acestora, parchetul a difuzat o fotografie de la locul de rugăciune, în care se putea vedea un panou pe care era imprimat drapelul grupării teroriste Statul Islamic. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră