Tânără, desfigurată  în urma unui atac cu acid sulfuric: Mă simt norocoasă că încă mai am mâini și picioare, dar îmi adoram chipul și corpul

27 Iun 2017
Tânără, desfigurată  în urma unui atac cu acid sulfuric: Mă simt norocoasă că încă mai am mâini și picioare, dar îmi adoram chipul și corpul Galerie foto (3)

O tânără în vârstă de 21 de ani a fost victima unui atac cu acid sulfuric, care a lăsat-o desfigurată și cu răni grave, chiar în ziua în care împlinea 21 de ani.

Resham Khan, o tânără musulmancă din Londra, aștepta culoarea verde a semaforului în mașina sa, alături de vărul ei, în momentul în care un bărbat necunoscut s-a apropiat și i-a stropit cu acid prin fereastra deschisă a autoturismului, informează mirror.co.uk.

Agresorul a urmărit mașina celor doi, care au încercat să fugă, dar care au pierdut controlul volanului și au intrat într-un gard.

Concentrația acidului cu care au fost stropite victimele atacului a fost extrem de ridicată, acesta arzând inclusiv părți ale caroseriei, se arată în raportul polițiștilor. Cei doi au ajuns la spital cu răni deosebit de grave, desfigurați și cu dureri mari.

"Durerea era îngrozitoare. Mă chinuiam să închid geamul, iar verișorul meu încerca să demareze, ca să scăpăm. Am văzut cum se topesc hainele pe mine. După accident, ne-am dezbrăcat în mijlocul străzii, țipam după apă și ajutor. Am făcut asta timp de 45 de minute. Nu a venit nicio ambulanță", a relatat Resham Khan jurnaliștilor britanici:

"Sunt devastată. Mă gândesc dacă viața mea va mai fi vreodată la fel. Mă simt norocoasă că încă mai am mâini și picioare și îmi simt membrele. Dar îmi adoram chipul și corpul", a mai adăugat tânăra.

Familia tinerei crede că este vorba despre un atac xenofob și rasist: "Îl considerăm un posibil atac terorist. Nicio persoană normală nu ar face așa ceva. Au fost atacați din cauză că sunt de religie islamică", au declarat părinții fetei.

Ea a avut nevoie de grefe de piele și va urma un tratament de lungă durată și numeroase intervenții estetice pentru ca medicii să încerce să îi reconstruiască chipul.

Și starea de sănătate a vărului lui Resham este extrem de gravă, doctorii luând hotărârea să-i inducă starea de comă. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră