Situatie tensionata la Bruxelles. Polonia nu accepta decat 100 de refugiati

07 Ian 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Situatie tensionata la Bruxelles. Polonia nu accepta decat 100 de refugiati

Premierul Beata Szydlo a anuntat ca Varsovia nu este de acord cu numarul de refugiati stabilit de Comisia Europeana si accepta numai 100 de imigranti.Totodata, refugiatii  acceptati de Polonia vor fi verificati cu atentie pentru a evita riscul unor posibili teroristi.

Anuntul vine in contextul in care, toamna trecuta,fostul guvern polonez condus de liberala Ewa Kopacz, acceptase, cu mari reticente, e adevarat, cota impusa de Consiliul JAI din septembrie. Intre timp alegerile parlamentare au adus la putere partidul Lege si Justitie, de orientare conservatoare si a carui politica are apasate accente anti-europene.

De altfel, sondajele de opinie arata ca cei mai multi polonezi sunt impotriva primirii refugiatilor in tara. Guvernul polonez insista ca aceasta problema sa fie rezolvata in afara granitelor UE si nu prin repartizarea imigrantilor intre tarile europene. Decizia guvernului polonez creeaza o situatie tensionata pentru ca ,potrivit regulamentelor de functionarea al UE,deciziile Consiliului JAI sunt obligatorii. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră