Singurul reporter occidental "acreditat" de ISIS: Statul Islamic, un TSUNAMI NUCLEAR care se pregătește să ia milioane de vieți, în cea mai mare epurare religioasă din istoria omenirii

25 Sep 2015
Singurul reporter occidental
În vârstă de 75 de ani, Jürgen Todenhöfer este un fost membru al Bundestag-ului german, unde a reprezentat CDU - formațiunea de centru-dreapta a cancelarului Merkel, care, începând cu anul 2000 a ales să relateze evenimente din teatrele de război aflate în zonele celor mai fierbinți confruntări de pe mapamond.

În cea mai recentă carte publicată - "Inside IS - Ten Days In The Islamic State" (Înăuntrul IS - Zece zile în Statul Islamic), Todenhöfer împărtășește cititorilor săi din experiența destul de traumatizantă petrecută în sânul Statului Islamic, unde ghid nu i-a fost altcineva decât Jihadi John, călăul jihadist, responsabil de decapitarea mai multor ostatici.

"Planul teroriștilor este să omoare mai multe sute de milioane de oameni, Occidentul subestimează drastic puterea Statului Islamic", spune Todenhöfer comparând Statul Islamic cu un tsunami nuclear care se pregătește să execute cea mai mare purificare religioasă din istoria omenirii.

Succesul demersului jurnalistului german s-a produs la capătul câtorva luni de negocieri intense, pe Skype, cu liderul Califatului Islamic, abia după ce toate detaliile privind regimul de securitate au fost strict stabilite de ambele părți.
"Familia mea s-a opus din start acestui proiect, și am discutat în contradictoriu vreme de câteva luni. În cele din urmă, am plecat însoțit de fiul meu, pentru a mă proteja", spune Todenhöfer.

Contestatarii lui Todenhöfer spun că acceptarea prezenței sale în mijlocul acțiunilor ISIS a fost posibilă din cauza poziției sale extrem de critice privind politica Statelor Unite în Irak și Afganistan.

"Bineînțeles, după scenele teribile pe care le-am urmărit în media, acele înspăimântătoare ritualuri ale decapitărilor, cea mai mare grijă pe care am avut-o în timpul negocierilor a fost să mă asigur că am mijloacele să evit un astfel de final. Oricum, îmi făcusem testamentul înainte de a pleca", a mai declarat jurnalistul german.

Chiar în momentul sosiri în teritoriile controlate de Statul Islamic, celor doi le-au fost confiscate telefoanele, iar vreme de zece zile nu și-au putut contacta familiile decât o singură dată, dintr-un Internet Cafe.
"Oamenii locuiesc în găuri de proiectile, în barăci, în case bombardate. Am dormit pe podea, în cazurile mai fericite pe o saltea de plastic. Un geamantan, un rucsac și un sac de dormit, acesta a fost bagajul meu", povestește Todenhöfer.

"Impresia mea? Sunt mult mai puternici decât credem noi. În acest moment controlează un teritoriu ceva mai întins decât Marea Britanie și par a fi susținuți de populație cu cel mai mare entuziasm pe care l-am putut întâlni în vreuna din zonele de război prin care am trecut.
În fiecare zi sosesc sute de persoane din întreaga lume dornice să se alăture luptei", declară germanul.

"Publicarea online a decapitării ostaticilor face parte dintr-o strategie pe care și-au propus-o de la început, prin care au dorit să răspândească teroarea, frica și panica printre inamici. Și le-a funcționat perfect, dacă este să privim doar modul în care au cucerit orașul Mosul, cu doar 400 de luptători", este de părere reporterul de război.

În concluzie, din punctul de vedere al lui Todenhöfer "Statul Islamic reprezintă cel mai brutal și mai periculos inamic pe care l-am văzut în viața mea. Nu văd pe nimeni în stare să-i oprească. Numai arabii pot opri ascensiunea Statului Islamic. Am revenit acasă extrem de pesimist în ceea ce privește evoluția evenimentelor din regiune".


Alte stiri din Externe

Ultima oră