Sexul neutru, recunoscut de justiție pentru prima oară în Franța!

14 Oct 2015
Sexul neutru, recunoscut de justiție pentru prima oară în Franța!
Nici bărbat, nici femeie, ci ”sex neutru”: pentru prima oară, în Franța, o persoană născută fără aparat genital complet a obținut din partea justiției posibilitatea de a-ți modifica starea civilă, dar această decizie face obiectul unui recurs, scrie dhnet.be.

Persoana, considerată până acum drept bărbat, a obținut la data de 20 august din partea unui judecător pentru probleme de familie din Tours o modificare a stării sale civile pentru a putea purta mențiunea ”sex neutru”, a declarat pentru AFP viceprocurorul Joel Patard, confirmând o informație difuzată de cotidianul 20 Minutes.

Ziarul a intervievat persoana respectivă, dar nu i-a dezvăluit identitatea, precizând doar că s-a născut în 1951, că este căsătorită și a adoptat un copil.

Născută, potrivit declarațiilor medicului său, cu un ”vagin rudimentar”, dar și un ”micropenis”, persoana suferă din cauza faptului că a fost considerată de sex masculin încă de la naștere, precizează 20 Minutes. ”În adolescență mi-am dat seama că nu eram băiat. Nu îmi creștea barba, mușchii nu mi se întăreau”, a declarat respectiva persoană pentru sursa citată. ”Azi am în fine impresia că sunt recunoscut drept societate așa cum sunt”, a adăugat acesta.


 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră