Scoţia vrea să rămână în Uniunea Europeană

28 Iun 2016 | scris de Gheorghe Voicu
Scoţia vrea să rămână în Uniunea Europeană

Premierul guvernului scoţian, Nicola Sturgeon a anunţat că va merge mâine la Bruxelles pentru a găsi împreună cu liderii UE soluţii pentru rămânerea Scoţiei in blocul comunitar,scrie agerpres.ro

''Sunt hotărâtă, total hotărâtă, să apăr relația și locul Scoției în UE'', a declarat dna Sturgeon, șefa Partidului Național Scoțian (SNP, separatist), într-un discurs rostit în fața parlamentului scoțian din Edinburgh.
''Dacă ieșim din Europa, atunci ar fi împotriva voinței noastre și inacceptabil din punct de vedere democratic'', a subliniat dna Sturgeon, subliniind că scoțienii au votat în majoritate (62 % ) la referendumul din 23 iunie pentru a rămâne în Uniunea Europeană.
''Mâine voi face o primă vizită la Bruxelles pentru a prezenta poziția și interesele Scoției reprezentanților principalelor grupuri parlamentare ale Parlamentului European și președintelui PE'', Martin Schulz, a mai spus șefa separatiștilor scoțieni.


Începând de vineri, după anunțul rezultatului referendumului din Marea Britanie privind apartenența la UE, dna Sturgeon a estimat că este ''foarte probabil'' să fie organizat un nou referendum privind independența Scoției după cel din 2014, marcat de victoria lui ''NU''.

Alte stiri din Externe

Ultima oră