Rusia e gata să bombardeze și zone din Irak. Se pregătește o masivă ofensivă terestră

06 Oct 2015
Rusia e gata să bombardeze și zone din Irak. Se pregătește o masivă ofensivă terestră
Rusia a anuntat ca fortele sale de “voluntari” se vor alatura trupelor siriene care lupta cu islamistii. Aceasta miscare a Rusiei da o noua dimensiune conflictului  din zona  mai ales ca Vladimir Putin anuntase ca armata rusa nu se va implica in confruntarile terestre.

Totodata, presedinta Camerei Superioare a Parlamentului rus a declarat ca aviatia trimisa in Siria este gata sa execute misiuni de lupta si pe teritoriul Irakului in eventualitatea ca aceasta tara va solicita ajutor.

Deja circulau zvonuri ca soldati rusi care lupta la sol exista in Siria dar recentele miscari ale Moscovei arata ca se pregateste o masiva ofensiva terestra.

La aceasta operatiune militara ar urma sa participe fortele presedintelui sirian Assad, “voluntarii “rusi dar si aviatia care deja opereaza in zona,militari iranieni dar si forte Hezbollah.

Toate aceste miscari rapide si neasteptate ale Kremlinului pun in dificultatea SUA dar si Turcia care se vede stopata in incercarea sa de a fi un factor regional decisiv in solutionarea situatiei din Siria.
Amenintari vin si dinspre Arabia Saudita unde mai multi clerici au chemat la “jihad” impotriva fortelor “pro Assad”. Situatia in zona este fluida si nu e clar ce pozitie va adopta SUA. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră