Rusia dă publicităţii din greşeală numărul soldaţilor săi ucişi în Ucraina

27 Aug 2015
Rusia dă publicităţii din greşeală numărul soldaţilor săi ucişi în Ucraina
În timp ce Rusia continuă să nege că soldaţii săi luptă alături de separatişti în estul Ucrainei, un respectat website de ştiri rusesc a publicat, aparent din neglijenţă, informaţii secrete privind morţii şi răniţii înregistraţi în rândul forţelor terestre ruseşti, conform ziarului The Independent.

Conform revistei Forbes, website-ul rusesc de ştiri Business Life (Delovaia Zhizn) a dezvăluit ceea ce par să fie cifre oficiale privind numărul de soldaţi ruşi ucişi şi răniţi în estul Ucrainei. Website-ul, care în general se concentrează pe informaţii privind pieţele, finanţe şi lifestyle, a postat un articol numit “Creşteri salariale pentru Armată în 2015”, care la prima vedere nu ar fi controversat.

Conţinutul a fost şters în scurt timp, dar nu înainte să fie salvat de jurnalul ucrainean Novi Region.

Preşedintele rus Vladimir Putin a decretat în luna mai a acestui an că toate decesele din cadrul armatei ruseşti sunt secrete de stat. În trecut, doar decesele provocate pe timp de război au fost secretizate. 

Aceste informaţii dezvăluie faptul că familiile au primit 3 milioane de ruble (38.160 de euro) drept compensaţie pentru fiecare soldat ucis în acţiune militară, în timp ce soldaţii răniţi au primit 1,5 milioane de ruble (19.000 de euro).

Alte stiri din Externe

Ultima oră