Rusia a lansat atacurile în Siria

30 Sep 2015
Rusia a lansat atacurile în Siria
Avioane ale Forțelor Aeriene și Spațiale ale Federației Ruse au început miercuri atacurile țintite asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic de pe teritoriul Siriei, a anunțat Ministerul Apărării rus, potriviti agențiilor internaționale de presă. Aviația rusă a efectuat astfel primele sale lovituri aeriene în Siria, distrugând în special echipamente militare și stocuri de arme și muniție ale grupării jihadiste Statul Islamic, a precizat ministeru, citat de Le Point.

”Conform deciziei comandantului-șef al forțelor armate, Vladimir Putin, am efectuat lovituri aeriane de precizie asupra țintelor pe teritoriul terorist al grupării Statul Islamic”, a declarat Igor Konacenkov, purtător de cuvânt al ministerului.

Operațiunea a fost realizată în colaborare cu armata siriană fidelă președintelui Bashar al-Assad. Anunțul intervine după un vot în Parlamentul rus, în cursul dimineții, în favoarea unei intervenții militare doar aeriene.

Obiectivul afișat este de a-l susține pe președintele sirian Bashar al-Assad în lupta sa contra terorismului și extremismului.

Important de menționat anunțul făcut de Ambasada SUA la Moscoa, potrivit căreia președintele rus, Vladimir Putin, și omologul său american, Barack Obama, au căzut de acord, în cadrul întâlnirii de luni de la New York, că au un interes comun în lupta contra ISIS.

Alte stiri din Externe

Ultima oră