Românul care şi-a violat „soţia” de 13 ani, condamnat la închisoare în Austria, dar eliberat

03 Aug 2015
Românul care şi-a violat „soţia” de 13 ani, condamnat la închisoare în Austria, dar eliberat
Românul în vârstă de 22 care susţinea că o fată de 13 ani, pe care o lăsase însărcinată, este soţia lui, a fost condamnat în Austria la 15 luni de închisoare, dintre care două cu executare şi 13 cu suspendare, scrie heimatzeitung.de. Povestea lui a fost relatată Salzburger Nachrichten şi mariustuca.ro.

Bărbatul de 22 de ani se afla în arestul poliţiei Salzburg, fiind acuzat că a violat o fată de 13 de ani tot de origine română. Bărbatul nu nega că ar fi întreținut relaţii sexuale cu minora însărcinată în două luni. El susţinea că ar fata ar fi de fapt soţia lui, iar actul sexual ar fi avut loc cu consimţământul ei. El nu recunoaşte că fapta sa este pedepsită de lege inclusiv în România. ”Este absolut normal şi de la sine înţeles să fac sex cu soţia mea. Nu cred că e ceva ilegal nici în România”, susţinea bărbatul, citat de Salzburger Nachrichten.

Acum două luni, fata a fost surprinsă cum încerca să fure alimente dintr-un magazin. Luată la întrebări, ea a mărturisit că se află cu soţul ei şi cu tatăl acestuia la cerşit în Salzburg, având permisiunea părinţilor ei în acest sens. Conform anchetatorilor, fata a fost „promisă” bărbatului de 22 de ani prin intermediul părinţilor ei. Ea excludea varianta violului. „Am făcut sex cu el încă de la prima întâlnire. La început, mi-a fost greu să dezvolt sentimente pentru bărbatul necunoscut. După două luni, a început să funcţioneze bine. Mama mi-a spus că aşa se cuvine şi că bărbatul de 22 de ani este un soţ bun pentru mine”, povesteşte fata.

Decizia instanţei este finală. Cum bărbatul a petrecut deja două luni în arrest, el a fost eliberat.

În timpul procesului s-a precizat că este ceva comun ca în rândul minorităţii rrome părinţii să-şi „promită” copiii încă de mici. Sexul cu minorii este interzis în România, dar acest lucru nu este respectat în rândul acestei minorităţi, scrie heimatzeitung.de.

În mai anul acesta, bărbatul de 22 de ani, Costinel M., a venit împreună cu tatăl său şi cu tânăra de 13 ani la Salzburg, pentru a cerşi pe străzi şi a vinde ziare, mai scrie sursa citată. (I.D)

Alte stiri din Externe

Ultima oră