S-au bagat hackerii rusi in alegerile din SUA? Hillary, sfătuită să renumere voturile!

23 Noi 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
S-au bagat hackerii rusi in alegerile din SUA? Hillary, sfătuită să renumere voturile!

Hillary Clinton, marele înfrânt la alegerile prezidențiale din SUA, este îndemnată de anumite grupuri să solicite renumărarea voturilor în statele-cheie, pentru a verifica dacă rezultatele au fost modificate.

Din aceste grupuri fac parte universitari şi activişti care pun pe tapet ipoteza ca alegerile în anumite state să fi fost modificate de hackeri străini.

Astfel, Hillary Clinton este îndemnată să solicite renumărarea voturilor în statele-cheie dintre care fac parte Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin.

Coaliția astfel formată, solicită membrilor campaniei candidatei democrate să se alăture luptei lor şi se află în curs de pregătire a unui raport ce urmează a fi distribuit autorităţilor federale.

Această acţiune are loc în urma surprizei în faţa rezultatelor alegerilor din data de 8 noiembrie, şi după ce serviciile de informaţii americane au vehiculat faptul că hackeri ruşi ar putea fi vinovaţi de intervenţii în sistemele computerelor electorale şi de sustragerea emailurilor oficialilor democraşi, înaintea alegerilor.

O știre de ultimă oră arată că Hillary Clinton este în continuare câștigătoarea votului popular, cu un avans probabil de 1,7 milioane de voturi față de Donald Trump.

Alte stiri din Externe

Ultima oră