Decizia ce ar putea zgudui platforma Uber

17 Iun 2015
Decizia ce ar putea zgudui platforma Uber

Uber a susţinut tot timpul că nu face altceva decât să creeze locuri de muncă. Milioane. De asemenea, compania a susţinut că şoferii nu sunt angajaţi şi deci nu este o companie de taxiuri. 
Contrar a ceea ce susţine Uber, Comisia de muncă din California a decis astăzi că şoferii Uber sunt de fapt angajaţi, scrie motherboard.vice.com.

Această decizie ar putea zgudui modelul de businness al Uber care a depins în mare măsură de crearea unei platforme menite să conecteze "antreprenorii" independenţi cu călătorii, în loc să angajeze personal căruia să-i ofere stabilitatea şi beneficiile pe care le presupune acest statut. 

Din punct de vedere al logisticii, Business Insider subliniază că o reglementare prin care şoferii Uber devin angajaţi va face compania să-şi adauge peste noapte mai mult de 1 milion de angajaţi.

În Toronto, Canada, unde Uber s-a bătut în instanţe pentru însăşi existenţa ei, principalul punct de divergenţă între companie şi reprezentanţii oraşului a fost dacă nu cumva Uber este efectiv un taxi broker. Uber a susţinut în continuare că pune la dispoziţie o platformă pentru antreprenori. Dacă şoferii vor fi consideraţi angajaţi, atunci pentru Uber nu va fi deloc uşor să câştige în acest caz.



Alte stiri din Externe

Ultima oră