Țara cu cea mai mică rată a șomajului din UE. Te-ai muta acolo?

25 Iul 2016 | scris de Istvan Deak
Țara cu cea mai mică rată a șomajului din UE. Te-ai muta acolo?

Conform unui nou sondaj Eurobarometru, șomajul din Uniunea Europeană rămâne peste 8%, iar trei sferturi dintre europeni își doresc ca UE să intervină mai mult pentru combaterea șomajului.

Rata șomajului a rămas la cel mai mic nivel de 8,6% din primăvara anului 2009, în timp ce șomajul în rândul tinerilor este de 18,6%. Lipsa locurilor de muncă variază în Uniunea Europeană de la 4% în Cehia la 24% în Grecia.

Conform sondajului Eurobarometru, în topul priorităților europenilor lupta pentru combaterea șomajului ocupă locul al doilea după combaterea terorismului. Dintre cei 28.000 de oameni care au participat la sondaj, 77% își doresc mai multe acțiuni UE privind abordarea șomajului, în timp ce 69% consideră că eforturile actuale ale UE sunt insuficiente. Dintre românii care au participat la sondaj, 82% își doresc mai multe acțiuni UE pentru combaterea șomajului.

„Rezultatele arată că prioritatea UE privind oprirea războaielor nu mai este de ajuns. Noua inițiativă a Europei ar trebui să se concentreze pe justiție socială și pe diminuarea șomajului și sărăciei. O persoană din patru trăiește sub pragul sărăciei stabilit de către OCDE (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică), iar șomajul în rândul tinerilor rămâne ridicat.

Nivelul crescut de locuri de muncă instabile îi face pe oameni să se îndoiască de angajamentul fondator care promite mai multă prosperitate prin cooperare economică”, a subliniat președintele comisiei pentru ocuparea forței de muncă, Thomas Händel, șeful comisiei pentru ocuparea forței de muncă.

Strategia Europa 2020 include acțiuni privind mobilitatea tinerilor, inovație, educație și incluziune socială și își dorește să scoată din sărăcie peste 20 de milioane de europeni până la sfârșitul deceniului.

Modernizarea rețelei EURES pentru căutătorii de locuri de muncă aprobată de către eurodeputați în februarie, ar trebui să ajute corelarea cererii și ofertei de pe piața forței de muncă în toată Uniunea.

Alte stiri din Externe

Ultima oră