Armata americană a pierdut o rachetă

03 Sep 2015
Armata americană a pierdut o rachetă
Armata americană a anunțat că, în urmă cu cinci zile, a pierdut o rachetă care era atașată de un elicopter Apache, care zbura deasupra zonei de nord a statului New York. Ziarul local Watertown Daily Times anunță că, în disperare de cauză, armata a făcut apel la populație, cerându-i să contacteze cel mai apropiat post de poliție dacă are informații legate de racheta disparută. Dispozitivul militar nu conține exploziv și nici nu are sistem de propulsie propriu.

Este vorba despre o rachetă captivă de tip M 36, destinată antrenamentului în zbor al piloţilor. Rachetele de acest tip se agaţă de elicopter, pentru a simula greutatea unei rachete de luptă de tip Hellfire.

Elicopterul Apache care a pierdut racheta face parte din Divizia 10 Montană şi aparţine bazei aeriene Fort Drum. Nu se ştie cum s-a desprins racheta, întrucât o asemenea rachetă nu poate fi nici lansată, nici dirijată de pilotul unei aeronave. Potrivit comunicatului Departamentului Apărării, obiectul căutat este fabricat din oţel, de culoare neagră şi poartă inscripţia “US ARMY”. Ca şi racheta de luptă Hellfire, racheta inertă M36 are lungimea de 163 centimetri şi greutatea de 45 de kilograme.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră