Putin "speră" să nu folosească armele nucleare împotriva jihadiştilor (VIDEO)

09 Dec 2015 | scris de Veronica M. Florentina
Putin

Vladimir Putin speră ca Rusia să nu nevoită să foloseasca armele nucleare împotriva teroriştilor. Declarația a fost făcută de președintele rus în timpul întâlnirii avute cu ministrul Apărării, Serghei Șoigu. 

Liderul de Kremlin a precizat însă, că în caz de nevoie, "noile arme de mare precizie" pot utiliza focoase nucleare, scrie paginaderusia.ro

Şoigu i-a prezentat lui Putin "cutia neagră" a bombardierului rusesc doborât la granița siriano-turcă şi a raportat despre o nouă lovitură cu rachete lansate spre teritoriul sirian de pe submarinul Rostov pe Don, aflat în Marea Mediterană. (Vezi VIDEO mai jos).

După ce l-a ascultat pe Şoigu, Putin a spus că, "în ceea ce priveşte loviturile de pe submarin", trebuie analizate tot ce se întâmplă pe câmpul de luptă, cum actioneaza armele.

"Şi Kalibr (racheta de croaziera) şi Kh-101 în general s-au recomandat foarte bine. Sunt arme noi, moderne şi de înaltă performanţă, sunt arme de înaltă precizie, care pot fi echipate cu focoase convenţionale, cât şi cu focoase speciale, nucleare. Desigur, în lupta împotriva terorismului sper sa nu avem nevoie sa le folosim niciodată. Dar, în general, aceasta reprezintă o mişcare semnificativă înainte în ceea ce priveşte îmbunătăţirea armelor şi echipamentelor care intră în dotarea armatei şi marinei ruse", a conchis președintele rus.

Alte stiri din Externe

Ultima oră