Putin: Rusia ar ataca NATO numai în visele unui nebun

06 Iun 2015
Putin: Rusia ar ataca NATO numai în visele unui nebun
Rusia nu își întărește capabilitățile militare și nu răspunde amenințărilor Statelor Unite și NATO a declarat pentru Corriere della Sera președintele rus Vladimir Putin.
Președintele rus a preferat să facă mai multe declarații cotidianului italian, cu numai o zi înainte de vizita pe care o va întreprinde în peninsulă.
“Numai un nebun și numaiîn vis cineva și-ar imagina că Rusia va ataca NATO”, a declarat Putin. “Cred că unele țări pur și simplu profită de frica pe care Rusia ar putea-o inspira. Și mai cred că există un joc în care unele țări din prima linie trebuie să primească ajutoare militare, economice, financiare sau de altă natură”, a mai declarat Putin.
"Rusia nu are o atitudine conflictuală faţă de nimeni; oricum, în aceste probleme, după cum spunea Otto von Bismarck, nu contează discursul, ci potenţialul. Care sunt capabilităţile militare? Bugetul militar al Statelor Unite depăşeşte cheltuielile militare ale tuturor ţărilor lumii, în comun. Bugetul NATO este de zece ori mai mare decât cel al Rusiei. Rusia nu mai are baze militare în străinătate. Politica noastră nu mai are caracter mondial, ofensiv sau agresiv",

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră