Putin anulează întâlnirea cu Erdogan. Anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului

14 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Putin anulează întâlnirea cu Erdogan. Anunțul făcut de purtătorul de cuvânt al Kremlinului

Acest summit fusese convenit între cei doi lideri în Turcia, cu ocazia reuniunii G-20 din Antalya luna trecută, înainte de doborârea bombardierului rus Su-24 de către aviația turcă în zona graniței cu Siria.

În urma acestui incident, Moscova a impus sancțiuni economice împotriva Turciei, iar președintele Vladimir Putin a dat vineri ordin militarilor ruși să acționeze ‘extrem de prompt’ pentru eliminarea oricăror ținte ce ar constitui o amenințare la adresa forțelor Rusiei sau infrastructurii ruse în Siria.

Astăzi, în Marea Neagră, o corvetă echipată cu rachete, din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră, și o navă de patrulare a Gărzii de coastă ruse au forțat un vas turcesc să-și schimbe cursul.

Nava turcească tăiase calea unui grup de vase ce tractau două platforme petroliere aparținând companiei Cernomorneftegaz din Crimeea, care a ajuns sub controlul Rusiei după anexarea Crimeii în martie 2014..

Incidentul vine după ce, duminică, un distrugător rusesc a tras focuri de avertisment la adresa unui pescador turcesc cu care era pe cale să intre în coliziune în Marea Egee.

Alte stiri din Externe

Ultima oră