Cum arată primul pui de urs panda gigant născut în China. Imaginile fac senzație pe internet (VIDEO)

17 Sep 2016 | scris de Veronica Micu
Cum arată primul pui de urs panda gigant născut în China. Imaginile fac senzație pe internet (VIDEO)

50 de mii de oameni au participat la un sondaj pentru a-i alege numele micuțului, cei mai mulţi optând pentru numele de Arahidă, scrie Daily Mail

Cao Liang, directorul adjunct al Shanghai Wild Animal Park, a declarat că starea de sănătate a puiului este excelentă.

"Când s-a născut cântărea doar 151 de grame", a spus Cao.

Arahidă și-a intrat perfect în rolul de vedetă și a făcut spectacol în fața camerelor de filmat. Vezi video mai jos

Ursul panda gigant nu mai este pe cale de dispariţie

Statutul ursului panda gigant a fost schimbat din „pe cale de dispariție” la „vulnerabil”, după ce s-a constatat o creștere a populației de urși panda gigant în China, relatează BBC News.

Ursul panda gigant nu mai este pe cale de dispariție în special datorită eforturilor depuse de China, care consideră mamiferul un simbol național. Ultimele numărători arată că acum există 1.864 de urși panda gigant adulți, iar numărul total, care include și puii al căror număr nu se cunoaște exact, este de 2.060.

Însă veștile bune se opresc aici. Uniunea pentru Conservarea Naturii avertizează că această creștere a populației de urși panda gigant ar putea fi doar temporară.

Schimbările climatice vor duce la dispariția unei treimi din bambusul cu care se hrănesc urșii în următorii 80 de ani. Acest lucru va duce, din nou, la scăderea populației de urși panda gigant.

Alte stiri din Externe

Ultima oră