Chişinău: Protestatarii şi-au montat corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale

07 Sep 2015
Chişinău: Protestatarii şi-au montat corturi în Piaţa Marii Adunări Naţionale
Peste 200 de oameni și-au petrecut noaptea în Piața Marii Adunări Naționale din Chişinău. Protestatarii afirmă că nu vor pleca până nu vor avea un răspuns clar din partea autorităţilor la revendicările înaintate. Aproximativ 80 de corturi sunt momentan instalate în fața Guvernului, acestea formând un „oraș al demnității și adevărului”, scrie timpul.md.

Reprezentantul Platformei „DA”, Andrei Năstase a declarat că în prezent sunt instalate circa 90 de corturi, iar numărul acestora va creşte. Pentru că unii nu erau pregătiţi să-şi petreacă noaptea astfel, oamenii au început să aducă apă şi mâncare celor rămași în piață.

„Dacă guvernanții nu vor da curs revendicărilor înaintate de popor, vom apela la partenerii strategici ai Moldovei: Delegația Uniunii Europene, Ambasada SUA, precum și a altor state în Republica Moldova”, a explicat Andrei Năstase. Organizatorii intenționează să transmită acestor structuri copia proclamației votate ieri în Piață. „Doar prin presiune putem face ceva”, susţin organizatorii protestului

Peste 35.000 de mii de oameni s-au adunat duminică în Piața Marii Adunări Naționale, nemulțumiţi de guvernarea de la Chișinău. Protestatarii solicită alegerea preşedintelui prin vot direct, demisia celor responsabili de jaful din sistemul bancar, demisia șefului Centrului Național Anticorupție și a Procurorului General.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră