PROPUNERE DIN ESTONIA. Un tribunal pentru a judeca crimele regimurilor comuniste!

25 Aug 2015
PROPUNERE DIN ESTONIA. Un tribunal pentru a judeca crimele regimurilor comuniste!
Ministrul de Justiţie din Estonia, Urmas Reinsalu, este de părere că va trebui să fie realizate anchete privind crimele comise de regimurile comuniste de aceeaşi manieră cu ceea ce s-a făcut pentru cele ale nazismului, scrie Sputnik.

Noua propunere a ministrului estonian va fi examinată duminică la o conferinţă internaţională din capitala ţării sale, Tallinn. Potrivit ministrului, amintirea şi memoria victimelor necesită o astfel de abordare, plus că o nouă generaţie de europeni va trebui să-şi asume responsabilitatea de a veghea la recunoaşterea ca atare a crimelor comunismului.

Această propunere va fi inclusă pe ordinea de zi a conferinţei care începe duminică în capitala estoniană şi coincide cu aniversarea Pactului germano-sovietic Ribbentrop-Molotov. Numeroşi oameni politici şi experţi din întreaga lume vor lua parte la această întâlnire.

„Trebuie să analizăm crimele regimurilor comuniste pe plan internaţional şi să le condamnăm împreună. Actualmente, crimele comise de regimurile comuniste sunt în afara competenţelor tribunalelor internaţionale. Pentru aceasta, propun să încheiem un acord interstatal, conform căruia va fi înfiinţat un tribunal internaţional pentru a realiza anchete privind crimele comunismului în aceeaşi manieră în care s-a făcut pentru regimul nazist”, a declarat Reinsalu, citat de publicaţia Postimees.

Citiţi şi:

EXCLUSIV. Când vom avea un muzeu al comunismului și cum va arăta el (INTERVIU)




Alte stiri din Externe

Ultima oră