A intrat în vigoare PRIMUL ARMISTIŢIU de pace în Siria. Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi

27 Feb 2016 | scris de Veronica Micu
A intrat în vigoare PRIMUL ARMISTIŢIU de pace în Siria. Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi

Exact la miezul nopții, armele au tăcut în suburbiile Damascului și în orașul Alep, după o zi intensă de bombardamente ale Rusiei asupra rebelilor.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), avioanele rusești și ale regimului au efectuat 180 de raiduri asupra regiunii Damasc, în nordul și vestul provinciei nordice Alep, precum și asupra provinciilor centrale Homs și Hama. Aceste regiuni, deținute de rebeli, sunt vizate în mod direct de încetarea focului.

Raidurile au vizat de asemenea regiunea Latakia (vest) și zone controlate de Statul Islamic.

Ultraradicalii grupării ISIS, care controlează nord-estul și estul țării, precum și jihadiștii Frontul Al-Nosra nu sunt incluși în acord.

Putin: Procesul de pace în Siria va fi "dificil"

Procesul de pace în Siria va fi "dificil", dar nu există o altă cale, a declarat

Vineri, președintele rus Vladimir Putin a declarat, în cadrul unei reuniuni a colegiului FSB (Serviciul Federal de Securitate), că procesul de pace în Siria va fi "dificil", dar nu există o altă cale.

"Înțelegem și ne dăm seama perfect că acesta va fi un proces dificil și poate chiar contradictoriu, dar nu există o altă cale decât cea care să ducă la o reglementare pașnică" a conflictului, a spus Putin, în fața responsabililor din serviciile secrete ruse, potrivit unor declarații difuzate de televiziunea rusă.

Putin, care a prezidat reuniunea FSB, a declarat că Moscova și-a lansat la timp operațiunea în Siria în toamna trecută, întrucât la scurt timp a reușit să suprime activitatea unor grupări islamiste care erau pregătite să comită atacuri teroriste în Rusia.

"Lupta necruțătoare" împotriva Statului Islamic, Frontului Al Nosra și a altor "teroriști" în Siria va continua și după armistițiu, a spus președintele rus.

"Vreau să precizez încă o dată că Statul Islamic, Frontul Al Nosra și alte organizații teroriste recunoscute ca atare de către Consiliul de Securitate al ONU nu sunt vizate de încetarea focului", a mai spus Putin.

Alte stiri din Externe

Ultima oră