Primăria l-a dat afară din locuință pentru a caza refugiați, însă el refuză să plece

14 Oct 2015
Primăria l-a dat afară din locuință pentru a caza refugiați, însă el refuză să plece
Se înmulțesc cazurile de persoane aruncate în stradă de autoritățile locale germane pentru a face loc refugiaților. Primăria din Luneburg (în apropriere de Hamburg) a decis recent confiscarea unei clădiri de la marginea orașului.  

Proprietarul fostei case de copii nu s-a lăsat înduplecat și a ales să lupte pe toate căile împotriva acestei decizii. Autoritățile au invocat faptul ca această clădire poate adăposti peste 50 de refugiați.

„Ținerea în stradă a refugiaților este un pericol la adresa ordinii publice, însă autoritățile locale sunt obligate să epuizeze toate căile legale posibile, oricât de costisitoare ar fi acestea, înainte de a dispune confiscarea unei clădiri”, a decis instanța.

Conform cotidianului Die Welt, Primăria Luneburg l-a notificat pe bărbat să golească întreaga clădire până la data de 12 octombrie, pentru a face loc celor 50 de refugiați.

Autoritățile invocă faptul că proprietarul vrea să demoleze fosta casă de copii pentru a ridica mai multe locuințe private, și oricum nu locuiește nimeni la această oră în clădire. Confiscarea a fost dictată pe o perioadă inițială de șase luni, primarul anunțând că ia în calcul și o eventuală despăgubire a proprietarului.

Decizia instanței anulează decizia autorităților locale, cel puțin până la epuizarea tuturor căilor legale posibile.

Nu este un caz singular, mariustuca.ro a mai scris despre astfel de situații. 

În stațiunea Hahnenklee, primăria din localitate a decis confiscarea unui hotel pentru a adăposti 260 de refugiați. Proprietarul se luptă în instanță pentru anularea deciziei. Un verdict în acest caz va fi anunțat în cursul zilei de joi. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră