Prim-vicepreședintele CE: Amprentarea refugiaților ar putea împiedica sosirea jihadiștilor în Europa

06 Oct 2015
Prim-vicepreședintele CE: Amprentarea refugiaților ar putea împiedica sosirea jihadiștilor în Europa
Înregistrarea și amprentarea tuturor refugiaților ce sosesc în Europa din Orientul Mijlociu i-ar îndepărta pe militanții islamiști care s-ar putea infiltra în rândurile acestora, este de părere prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, notează Reuters.

În cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv al Inaltului Comisarita al ONU pentru refugiați, reprezentantul CE a declarat că Uniunea Europeană ar putea gestiona mai bine valul de refugiați printr-o mai bună protecție a granițelor externe ale UE și prin garantarea faptului că persoanele ce nu întrunesc toate condițiile pentru a beneficia de statutul de azilant vor fi expulzate.

Întrebat fiind despre modalitățile prin care s-ar putea preveni sosirea în spațiul european, printre refugiați, a jihadiștilor, un potențial pericol pentru stabilitatea Uniunii Europene, Timmermans a răspuns: "Pur și simplu prin amprentarea oamenilor la sosire. Daca este facută cum trebuie, această filtrare îi poate opri pe teroriști. Ceea ce nu îmi place este că unii oameni folosesc acest argument contra tuturor refugiaților, de peste tot".

Și cancelarul german Angela Merkel s-a pronunțat la finalul săptămânii trecute asupra faptului că Europa trebuie să-și protejeze mai bine frontierele sale externe în contextul în care se confruntă cu cel mai mare aflux de refugiați de dupa Al Doilea Război Mondial.

Alte stiri din Externe

Ultima oră