Zise turcu' către rus: Iartă-mă, Vladimire, că n-am ştiut ce fac!

27 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
Zise turcu' către rus: Iartă-mă, Vladimire, că n-am ştiut ce fac!

Liderul de la Ankara și-a exprimat disponibilitatea de a restabili relațiile cu Moscova, a declarat purtătorul de cuvînt al președințieie ruse, Dmitri Peskov.

”Șeful statului turc a transmis compasiune și condoleanțe rudelor pilotului rus decedat și a spus că îi pare rău”, a declarat Peskov. Armata turcă a doborât, pe 24 noiembrie, un bombardier rus Suhoi Su-24, la frontiera turco-siriană. Autoritățile de la Ankara susțin că aeronava a intrat în spațiul aerian turc, lucru negat de reprezentanții Kremlinului.

Putin nu a răspuns la telefonul lui Erdogan

Reamintim că preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a exprimat regret că omologul său rus, Vladimir Putin, nu i-a răspuns deloc apelurilor telefonice iniţiate după ce armata turcă a doborât un bombardier rus, relatează site-ul postului France 24. "După eveniment, l-am sunat pe domnul Putin, dar, până acum, domnul Putin nu a răspuns", a declarat Erdogan într-un interviu. "Poate că incidentul cu avionul care a încălcat spaţiul aerian ar fi putut fi evitat dacă am fi ştiut identitatea acelui avion", a subliniat Erdogan.

Armata turcă a doborât pe 24 noiembrie un bombardier rus, la frontiera dintre Siria şi Turcia. Ankara susţine că avionul militar rus intrase câteva secunde în spaţiul aerian turc, deşi nu există dovezi în acest sens. Moscova a explicat că avionul nu a intrat deloc în spaţiul aerian turc, iar preşedintele rus, Vladimir Putin, a avertizat că incidentul va avea "consecinţe grave".

Alte stiri din Externe

Ultima oră